KAMI ADALAH PENGEDAR RASMI UNTUK JUAL BELI EMAS PUBLIC GOLD

Anda boleh menghubungi 017-7675446 utk membeli atau menjual EMAS dan PERAK

Isnin, 7 Mac 2011

SOALAN LAZIM

SOALAN LAZIM

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 Apa khabar semua? Sudahkah anda memulakan langkah melabur dengan emas? Bagi yang sudah memulakannya anda pasti berpuas hati dan bagi mereka yang berniaga emas anda mungkin memperolehi kepuasan, seronok meniaga emas. Baiklah entry kali ini lebih kepada mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan pelaburan emas, oleh itu saya kumpulkan segala persoalan yang sering ditanya, jom kita tengok...

1. Saya tak tau nak mula macam mana.
 Cara nak mula senang sahaja, jika anda ada wang terus beli. Bajet rendah beli 1 dinar dahulu harga pada 27/02/2011 ialah RM651. Jika anda bermodal besar tiada masalah.

1 Dinar Public Emas 916 @ 22K

2. Apa beza dinar dengan gold bar?
Dinar emas 916 ( ada 3 jenis 1,5 & 10 dinar ) dan gold bar pula emas 999 ( ada 4 jenis 20g,50g,100g & 250g )


Saiz Gold Bar 20gram Emas 999.9 @ 24K


3. Yang mana satu nak beli dinar atau gold bar?
Beli mana-mana pun tak ada masalah janji emas. Kalau yang baru nak mula dan bajet kecil, gold bar tu mungkin mahal. 1 Dinar Syiling Emas 22K berat 4.25g paling byk dibeli. Utk Goldbar 20g plg HOT!

4. Apa beza dinar emas/gold bar dengan barang kemas?
Barang kemas lebih mahal kerana termasuk dengan upah. Nak kata beza ketara tu tak nampak sangat cuma harga.

5. Ok, kalau saya beli 1 dinar lepas 3 bulan nak jual berapa untung?
Emas adalah pelaburan sesuai untuk jangka masa panjang, sekurang-kurangnya 1 tahun baru nampak hasil. Setahun emas dikatakan naik dalam lingkungan 20-30%
HARGA EMAS NAIK SEJAK 5TAHUN YANG LALU


6. Kena zakat tak?
85gram ke atas dan cukup haul. Maklumat lanjut [ info zakat ]

7. Kalau saya beli nak simpan di mana?
Simpan di tempat selamat, anda lebih tahu jawapannya. Selain itu anda boleh simpan di bank yang menawarkan " Save deposite box "

8. Kalau dah beli, nanti nak jual kat siapa?
Jual balik kepada SAYA just sms 017-7675446 or Jual kepada dealer Public Gold atau pada sesiapa yang nak beli.

9. Camne nak beli?10. Lock Harga tu apa benda?
Jawapan di sini [ LOCK HARGA]

Berminat nak beli EMAS/PERAK ? ikuti langkah mudah ini

i) Pilih jenis EMAS/PERAK yg anda inginkan:

Bar : 20g, 50g, 100g, 1kg
Coin : 50 g
Dinar : 1 dinar, 5 dinar, 10 dinar
Silver : 250g,500g,1kg

Dirham : 2, 5, 10, 20 Dirham Kelantan

ii) Semak harga WE SELL emas yg berkenaan di atas atau layari website:
http://www.publicgold.com.my/ http://www.publicdinar.com/ http://islamicmint.com.my/

iii) LOCK harga dgn call/ sms saya :017-7675446

iv) Bank-in bayaran anda di (simpan resit):
Maybank acc : 163028654414
CIMB acc : 07090050903528
(AZRUL SYAHRIZAN BIN AB RAHMAN)
v)
INFORM SAYA BILA DAH BANK IN . SILA SMS KE 0177675446 JUMLAH DAN MASA Saya akan bagi by hand utk sekitar Johor. Or courier it to U at ur own cost.

vi) Sekarang EMAS jadi milik anda.

 

11. Saiz Dinar dan Dirham besar mana?

Dinar Lebih kurang besar duit 5 sen dn Dirham lebih kurang duit 20 sen






12. Macam mana nak jadi dealer? KLIK SINI

a) Kalau nak jadi dealer anda kena ada modal sekurang-kurangnya RM20K++. Apa nak buat dengan RM20K++? Anda boleh pilih apa-apa produk Public Gold ( dinar emas, gold bar, silver bar dan barang kemas ), semua barang yang anda beli adalah milik anda.

b) setiap belian, anda akan mendapat komisyen sebanyak 1%

c) Jika anda menjadi dealer admin Aura Aurum akan menguruskan pendaftaran dan akan memaparkan nama anda di blog ini.

   Kalau ada apa-apa soalan, anda boleh komen di entry ini. Pendek kata jika anda ada duit mulakan sekarang, jangan tunggu harga nak turun. Fast action fast result, selamat melabur emas :)

Admin 
 

p/s : masih tak faham?? jgn malu jgn segan SMS or call saya:
Azrul Syahrizan Ab Rahman
017-7675446

1 ulasan: